OLE IVARS ruller videre i sitt 47. år som band. Maken til karriere er det få andre band i Norge som kan vise til, om enn noen i det hele tatt, antall år med gjentagende suksess tatt i betraktning. Aldri har de vært mer ettertraktet enn i dag!!

OLE IVARS startet i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i absolutt alle aldre. Tidligere har det vært moderlandet som har vært nedslagsfelt, men nå har også svenskene virkelig begynt å interessere seg for dette norske fenomenet, som må sies å være noe langt mer enn et danseband. I 2007 fikk de sin FØRSTE SVENSKE GULLPLATE! De har spilt for ”folket” i hele sin lange karriere, men i de siste årene har de også spilt for fulle hus i kirker, konserthus , ja, til og med på åpningen av Den Norske Opera & Ballet ble det Ole Ivars som ble tildelt det ærefulle oppdrag å spille til dans. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter fra inn- og utland. I 2009 gjorde de også stor lykke i Klassefesten med Dan Børge Akerø.

OLE IVARS er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 7 Priser, pluss den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 11 ganger er de nominert fra 1996 til i dag. De fikk sin seneste i mars 2011, for sin foreløpig nyeste produksjon, ”Stjerneklart”.

OLE IVARS har solgt over en million plater, og har et tosifret antall GULL og PLATINA-plater, både for LP, CD og DVD.

OLE IVARS vant i 1999 Årets dansebandmelodi på NRK TV med sangen ”Nei, så tjukk du har blitt”. Denne sangen har forøvrig blitt stadfestet udødelig som landeplage, gjennom NRK’s TV-program om låten. Programmet het nettopp Landeplager. I 2004 kåret NRK OLE IVARS til TIDENES NORSKE DANSEBAND !! Bandet har også fått mange kulturpriser. I 2008 deltok de også i Melodi Grand Prix og kom helt fram til den Norske Finalen i Oslo Spektrum. Bandets låtskriver og bassist, William Kristoffersen, mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje i Sølv, først og fremst for alle låtene han har skrevet gjennom over 25 år. De fleste av dem har Ole Ivars gjort kjent. For å nevne noen av hitene kan vi ramse opp: Kongen av Campingplassen, Nei, så tjukk du har blitt, En får væra som en er, Jeg trodde änglarna fanns, Kalle med fela, Spellemannsblod, Fem gule enker, Samefolkets land , Som i Himmelen og Stjerna te’n Vebjørn Sand. Sekstitallshitene Regnets Rytme og Line henger også fremdeles med.

OLE IVARS består av:

  • OLE ØDEGÅRD som startet bandet og fremdeles spiller tangenter.
  • ARNE WILLY FOSS som er den andre fra originalbesetningen. Han spiller saksofoner, klarinett og fløyte.
  • ARILD ENGH som trakterer trommene som han har gjort siden 1978.
  • WILLIAM KRISTOFFERSEN som er bassist, en av vokalistene, daglig leder og bandets låtskriver. Fra han startet i 1983 har ca 250 av hans sanger blitt innspilt på plate med bandet. De fleste hitlåtene kommer fra hans hånd.
  • TORE HALVORSEN som er hovedvokalisten i bandet og også det mest kjente fjeset utad. Han har vært med fra 1988 og har virkelig satt sitt preg på Ole Ivars, både på plate og scene.
  • BJØRN ELVESTAD som er multimusikanten som startet i 1996. Han spiller gitarer, trekkspill, steelgitar, fele, keyboards og korer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.