ufo-fosen2UFO har eksistert som band siden 1968 og er still going! Bandet har musikk for de fleste anledninger, og gleder seg til å spille på Ørland Country & Dansefestival.

Beskrivelse
Bandet UFO er fra Bjugn på Fosenhalvøya. Bandet har eksistert siden 1968, og har dermed 45-års jubileum i 2013! Det er det ikke mange band som kan skilte med. Vokalist/gitarist og grunnlegger Bjørnar Harøy, har vært med siden starten, og har ingen planer om å gi seg med det første. Bjørnar var også sentral i forløperen til UFO, nemlig Bluebirds, som startet i 1966, så man kan trygt si at Bjørnar ikke er noe grønnskolling i gamet…

Bandets bassist, Jostein Strand, er den som har nest lengst fartstid. Han Kom fra det smått legendariske Hitway i 1984, så vi snakker straks 30 år i UFO. Smått imponerende! I tillegg, har Jostein spilt i mange andre band og konstellasjoner i Trondheim da han studerte der. I dag er han også å finne som bassist i Petter Wavold Band, i tillegg til UFO.

På trommer finner vi Knut Hellem som også spilte i Hitway sammen med Jostein. Vi kan legge til at Knut er bror til den første trommisen i UFO, Håvard Hellem, som dessverre ikke er blandt oss lengre. Knut har spilt i Charm sammen med Petter Wavold, og var dessuten trommetekniker for ikke ukjente Diesel Dahl da TNT hadde sin storhetsperiode mot slutten av 80-tallet. Knut spilte også i Fosenbandet Rallarne en periode, men har nå vært å finne bak trommene i UFO siden 2008.

På Tangenter og vokal har vi Truls Solem. Det er en musiker som også har masse erfaring med å spille for folk i forskjellige konstellasjoner. Truls startet egentlig som trommis i Fosenbandet Citrus, men omskolerte seg til keyboardist på slutten av ’80-tallet en gang. Etter det, har han bla.a. spilt mye i duo sammen med gitarist Robert Ryan, og han har også spilt masse som pianoentertainer under navnet Bamse Brakar. Truls var først keyboardist i UFO i fra ’89 til ’94, da han tok over for John Melum som da hadde traktert tangenter i mange år i UFO, og ble med igjen som fast medlem i 2010, etter heftig påtrykk!

På gitar og vokal finner vi i dag Audun Eggen. Han er yngstemann, men har likevel rukket å skaffe seg en del erfaring i det å spille for folk han også. Audun spilte for første gang til fest som 17-åring i bandet April Rain på begynnelsen av ’90-tallet. Bla.a. sammen med trommis Christer Harøy som senere var gitarist i UFO i over 10 år. Audun kom fra Fosenbandet Almost Famous i 2010, og har uttalt at han i hvert fall ikke gir seg før Bjørnar har spilt 50-årsjubileumskonsert med UFO.

Historien til UFO er som sagt, lang, og andre musikere som har spilt i bandet, er Håvard Hellem (trommer), Morten Harøy (trommer), Paul Aakvik (bass), Jarl Erik Botngård (keyboards), Axel Jacop Hovde (keyboards), John Melum (keyboards), Morten Eid (keyboards), Eskild Kløften (keyboards) Ådne Røkkum (gitar) og Christer Harøy (gitar).

Les mer på Bandets Facebookside