Ørland Country & Roots festival presenterer bandet STAUT til festivalen 2012.

httpv://www.youtube.com/watch?v=S2z8Ec1wuqw&feature=results_video&playnext=1&list=PL5C2728716D66E688

httpv://www.youtube.com/watch?v=IlA2aroHZcM

Dette er hva de skriver om seg selv og du kan lese mer på bandets hjemmeside:

STAUT er i ferd med å etablere seg som et av de aller største folkrockbandene i Norge, og publikum møter opp i hopetall for å høre ”live” den friske Valdres-gruppas egenart og sterke musikkuttrykk. Musikken beskrives som en herlig»rockete» miks av Nordstogaog Vømmøl Spellemannslag, med tilhørende dype tekster som virkelig får en til å reflektere.Og: allsangfaktoren er meget høy!

 

De 6 musikerne, som fant hverandre så sent som i 2009, har bred bakgrunn fra både folkemusikk, rock, pop og jazz. Et bredt spekter med andre ord.

Staut selv beskriver musikkskapelsesprosessen som et ”anarki innenfor tynne vegger” der resultatet ender opp med «å låte STAUT”.

 

Det selvtitulerte debultalbumet(”STAUT”) kom i 2010 og gikk rett inn på VG lista, ble liggende der i 11 uker, og solgte over 10.000 eks. Oppfølgeralbumet ”Eigarlaus”, som ble sluppet for kort tid siden(nov 2011),gikk rett inn på 2. plass på VG listaog passerer i disse dager samme salgstall som debuten. Begge albumenehar høstet både 6’ere og mange 5’ere i en samstemt musikkpresse.

 

STAUT haddegledenav å åpneSpellemannspriseni Oslo Spektrum mars 2011.

 

Staut på radio:

Den glade låta ”Sjå Sole” gikk som en farsott på NRK P1sommeren 2011, det samme skjedde med balladen ”Då e Leita” og feelgood-låta ”Vallersbrur”.

Fra andrealbumet ”Eigarlaus” (nov 2011) har singelen ”Slepp Me Inn”vært A-listet i hele 13-uker hos NRK P1, før den nylig ble byttet ut med en ny A-listing av andresingelen ”Tomfat”.Både singler og album slippes på plateselskapet Grammofon AS.

 

«Eigarlaus Tur 2012“

Det er for tida få band som blir forespurt såpass hyppig som STAUT, og man kan trygt påstå at det heller ikke er mange band som klarer å skape like god stemning på hvert eneste stopp på veien. 2012 blir ikke noe unntak for Valdres-gjengen, og STAUT kan med «Eigarlaus Tur 2012» fort bli et av Norges mestspillende band i hele 2012. STAUT har offentliggjort en del av konsertene fra «Eigarlaus Tur», før de ca 1. april annonserer hele turnèen med ytterligere steder/datoer.

 

STAUT er:

Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor), Asle Tronrud (feler, kor),Alf Magne Hillestad (trommer, kor) , Dag Arve Sandnes (gitarer, slide), Torgeir Bolstad (kontrabass, kor).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.