Plumbo entrer scenen på Ørland Country & Dansefestival fredag 30. juni. Foto: OffisiellPlumbo.com
Plumbo entrer scenen på Ørland Country & Dansefestival fredag 30. juni. Foto: OffisiellPlumbo.com

Det er med stor glede at vi kan fortelle at Plumbo kommer til årets festival.

Plumbo starter året med ny megahit!
Etter å ha turnert sommeren og høsten 2016 med Haraball turneen, slapp Plumbo den 13. Januar låten «En siste gang» sammen med Staysman &Lazz.

Plumbo har mye nytt materiale i ermet, og dette er første låta i rekken. «En siste gang» (skrevet av Morgan Sulele, Staysman og Plumbo,) og gikk umiddelbart inn på Spotify Norsk top 50 lista, og ble på mindre enn seks uker streamet til gull, (2 millioner), hvilket er fartsrekord for Plumbo i forhold til listeplasseringer.
Med sitt enkle og lett nynbare refreng appellerar låta til både ungdom og voksne, og er allerede blitt listet på bandets konsertreportoar.
Plumbos siste album «Haraball» ble sluppet våren 2016, og er bandets sjette studioalbum. Det ble liggende i 14 uker på VG lista, med låtene «Ting på gli», «Haraball» og «Det største jeg har» som spydspisser i rekken av slagere.
Albumet ga bandet et ytterligere styrket konsertrepertoar, som i 2017 strekker seg mer enn to timer. – Vi har rett og slett for mange låter vi ikke kan utelate, sier bandets frontfigur Lars Erik Blokkhus, som har satt opp årets konsertliste i samarbeid med fansen på bandets Facebook side.
-Vi spurte fansen om hvilke låter de ville høre på konsert i 2017, og responsen var enorm.
Et show på under to timer ble for kort tid. Plumbo er fra før kjent for slagere som «Møkkamann», «Ola Nordmann», «Rådebank», og «Gi meg en Bayer».
Katalogen av egenskrevet musikk er blitt solid, noe som er upåaktet med tanke på at bandet startet opp som et rent coverlåt band.
Plumbo blander sjangere som folk, boogie, pop, og rock, og musikken betegnes ofte som festrock. Musikker er ment for å lage god stemning, enten man er i bil, på fest, eller på jobb. Plumbo er et rutinert liveband, med bredde, variasjon og ikke minst godt «trøkk». Pur spilleglede, scene entusiasme og allsang, hører med på konsertene.
Bandets Facebookside har mer enn 41,000 følgere, og fansen kommuniserer enorm begeistring for bandets konserter.
Bandet vant Spellemannsprisen for «Årets hit» i 2011, og siden har musikken blitt allemannseie, med appell til opp til tre generasjoner. Bandet har mottatt en rekke platina og gulltrofeer, og har til sammen ligget 74 uker VG lista. Plumbo, er fra Sande i Vestfold, har gitt ut følgende album: Full åpning- 2002 På vei til Harryland- 2007 Råkk`n råll Harry- 2010 Møkkamenn Live- 2011 Rådebank- 2012 Kom som dæ sjæl- 2014 Haraball- 2016 2017: Singelen «En siste gang», feat. Staysmann & Lazz.

Plumbo betår av:
Lars Erik Blokkhus: Vokal og gitar
Tommy Løken Elstad: Bass
Glenn Hauger: Fløyte og Torader
Tor Erik «Elg» Knudsen: Trommer
Henning Hoel Eriksen: Keyboard

Se også deres hjemmeside https://www.offisiellplumbo.com