Hvem husker ikke landeplager som «Langs hver en vei» og ikke minst «La oss leve for hverandre». Dagens Gluntan-besetning, 50 år etter, har på mange måter funnet tilbake til røttene –noe de også har blitt hedret for, med blant annet spellemannpris for jubileumsplata ”Gluntan 50 år”. Og i år legger de turen innom Ørland Country & Dansefestival!

Det har vært mange høydepunkter i Gluntansinlange karriere. Og tiden etter 50-års jubiléet har heller ikke vært noe unntak i så måte, med spellemannpris– bandets andre, kritikerrost jubileumsplate, og mye hederlig omtale av bandet. Men Gluntan hviler ikke på sine laurbærogturnerer fortsatt landet rundt – langs hver en vei.

Slagere på rekke å rad

Gluntan hedret med spellemannspris for jubileumsplata. Og nå kommer de til Ørland Country & Dansefestival 2019. Foto: Gluntan

Når Gluntan går på scenen i dag, er dette som en musikalsk reise gjennom 50 år.De gode Gluntan-slagerne som alle kjenner så godt, er selvsagt fortsatt med.Sanger med god dansetaktogder allsangfaktoren er høy.

Men selv om de gode gamle slagerne blir godt ivaretatt, er det viktig å fornye seg -noe jubileumsplata er et godt eksempel på. Plata er derfor ingen samleplate, men består av ellevehelt nye sanger –innspilt i kjent Gluntanstil. Responsen har utelukkende vært positiv.Tilbakemeldingene er rett og slett at dette låter Gluntan.Ekstra hyggelig er det at plateanmeldere har funnet fram den beste sidene av terningen og vært rause med superlativenei sin omtale av plata.Men kanskje mest gledelig, er den entydige positive responsen fra de som har kjøpt plata. Og så kommer man jo ikke utenom at plata ble hedret med spellemannpris.Plata er spilt inn i legendariske Nidaros Studio.

Store som Beatles

Historien om Gluntan startet i 1965 og i årene som fulgte kom en rekke store slagere fra Trondheimsbandet. Eventyret Gluntan ble større enn noen kunne drømme om. Fra første plateutgivelse i 1968 og utover på 70-tallet hadde Gluntan et platesalg som var oppsiktsvekkende. Ja så overveldende at det var kun Elvis Presley og The Beatles sine salgstall som var sammenlignbare i Norge. Blant annet ble Gluntan det første Nordiske bandet som solgte til Platinaplate og første Europeiske band som solgte til DiamantplateEn rekke plater ble gitt ut også i tiårene som fulgte. Slagere fra disse har ligget på lister både i inn- og utland og blant annet resultert i tospellemannpriser.

Gluntan består i dag av Kjell Ivar Eines (vokal) Helge Risnes Nyhus (gitar) Frank Robert Helden(gitar) Endre Fladvad (piano) Dag Kristian Viken (bass) og Geir Viken (trommer).